PCB Heaven

General Category => Maths, Geometry, Physics and others => Topic started by: Mosquito on May 05, 2008, 20:51:27 PM

Title: Can PLC communicate with another PLC?
Post by: Mosquito on May 05, 2008, 20:51:27 PM
Is there a way to make a plc communicate with another plc? Just for educational reasons. I mean, can a plc send data to another plc maybe serial data, and the other plc do some work with these data?
Title: Re: Can PLC communicate with another PLC?
Post by: spic0m on May 06, 2008, 21:14:28 PM
I don't know of this, but connecting the outpouts of the first to the inputs of second maybe is possible.
Title: Re: Can PLC communicate with another PLC?
Post by: kourt on May 13, 2008, 20:49:28 PM
No it is impossible to comunicate one plc with another one with RS-232.The only think you can do is what spicom said, you can connect the outputs of  the first plc like inputs in the other one.But you must have the same power supply in both of two plc's!
Title: Re: Can PLC communicate with another PLC?
Post by: spic0m on May 16, 2008, 17:23:34 PM
Thanks kourt, we haven't seen you for some time, good to be back!  ;)
Title: Re: Can PLC communicate with another PLC?
Post by: kam on May 17, 2008, 17:54:38 PM
Sure mate  ;) ;)
Title: Re: Can PLC communicate with another PLC?
Post by: serafino on June 03, 2008, 20:37:30 PM
I am here again . I 'm kourt but i change my ptofile because i had technical problems.
SORRY ( i 'll tell you why ) but I have news.
I learn that the communication beetwin two plc's is possible with rs-232.But the most ussual project is when you use one plc and the other one for spare,if you have problem in the first cpu automatically energised the second.Otherwise there isn't reason to use two plc's.
Title: Re: Can PLC communicate with another PLC?
Post by: spic0m on June 03, 2008, 21:11:20 PM
Lol, then welcome again!  ;)
Title: Re: Can PLC communicate with another PLC?
Post by: Andre on June 04, 2008, 19:43:17 PM
Yes i know, the PLC guy!
What is the problem with your account?
Title: Re: Can PLC communicate with another PLC?
Post by: spic0m on June 05, 2008, 21:48:00 PM
I believe it's brain problem not account.  ;D  ;D  ;D


No hard feelings.  :P
Title: Re: Can PLC communicate with another PLC?
Post by: serafino on June 05, 2008, 22:01:06 PM
 >:( >:( >:( >:( ;D ;D ;D ;D
Title: Re: Can PLC communicate with another PLC?
Post by: Mosquito on August 21, 2008, 21:25:58 PM
I believe it's brain problem not account.  ;D  ;D  ;D


No hard feelings.  :P

Bad boy, peper peper