Home     Contact     Forum     Projects     Experiments     Circuits     Theory     BLOG     PIC Tutorials     Time for Science     RSS     Terms of services     Privacy policy  
   
 Home     Forum     Projects     Experiments     Circuits     Theory     BLOG     PIC Tutorials     Time for Science   

Author Topic: PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button debugging error  (Read 4735 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crnelektronik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button debugging error
« Reply #15 on: October 16, 2012, 09:00:38 AM »
I want to run by placing the glass back of the circuit
and worked in the circuit where there is electronic noise, the circuit works is to be printed on the button at the self-
To prevent the noise, I would like to run two different frequency ranges
Thank you for informing

kam

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1849
Re: PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button debugging error
« Reply #16 on: October 17, 2012, 08:29:10 AM »
you can only then decrease the frequency by adding an extra capacitor to the touchpad,  or by increasing the dimensions of the touchpad. But this will only decrease the frequency. The frequency is not direct-controlled.

crnelektronik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button debugging error
« Reply #17 on: October 17, 2012, 17:46:20 PM »
you misunderstood me
I do not want to check the frequency will select just want to get the high frequency range Ra0

from 93.5 KHz to 94.5KHz for example if I want to get high Ra0

kam

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1849
Re: PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button debugging error
« Reply #18 on: October 17, 2012, 17:55:46 PM »
Ahaaaaaa i think i understood what you mean (stupid of me)... I think....

To increase the frequency of the relaxation oscillator (this is what you want right???) simply reduce the resistor R1...

Is this what you want?

crnelektronik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button debugging error
« Reply #19 on: October 18, 2012, 09:47:33 AM »
no I'm sorry I did not mean to insult you

I want to get high Ra0 relaxation oscillator is changed 1KHz

kam

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1849
Re: PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button debugging error
« Reply #20 on: October 18, 2012, 10:37:42 AM »
Ok, so, RA0 is only input to the comparator for the relaxation oscillator, so you cannot have a frequency there. The frequency can appear only at RA2 (Cout). Reduce R2 to increase the frequency and vice versa, do not go above 5KHz

Now, regarding the LED output, you said:
Quote
For example, I want to burn led 5KHz frequency change
This circuit does not have such a function, The LED is either ON or OFF and does not oscillate. If you find oscillations on the LED, then there is something going terribly wrong. Can you send me a picture with the oscilloscope when you measure the LED?

crnelektronik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button debugging error
« Reply #21 on: October 19, 2012, 11:44:17 AM »
I look at the frequency of the oscilloscope looks 286.420KHz
Is it worth Yalis?
_ What could be the reason?

kam

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1849
Re: PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button debugging error
« Reply #22 on: October 19, 2012, 12:35:20 PM »
so you state that this frequency appears at the LED output?? GP0??? Are we talking about the same circuit? PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button

From the frequency i can certainly tell that there is some sort of instant charge and capacitance discharge, typical for pin GP1-GP2 but impossible for GP0..

crnelektronik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button debugging error
« Reply #23 on: October 19, 2012, 12:51:39 PM »
We're talking about the same circuit, and with the ölçtüğümde 286KHz frequency oscilloscope to see the picture E1
is this normal

kam

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1849
Re: PIC Frequency-Change Capacitance Touch Button debugging error
« Reply #24 on: October 19, 2012, 14:22:12 PM »
Some posts ago you said:

Quote
you misunderstood me
I do not want to check the frequency will select just want to get the high frequency range Ra0

from 93.5 KHz to 94.5KHz for example if I want to get high Ra0

Now you point to RA1... You're confusing me... Which frequency you probe and which frequency you want to change?